Monday, 7 November 2016

Current Affairs Questions 7 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. Which of the following country has won the 2016 Women’s Asian Champions Trophy? 
a) Pakistan
b) China 
c) India 
d) Malaysia 

2. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the first ever International Agro-biodiversity Congress, IAC in which city?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Pune
d) Bhopal

3. Which state Government has signed an MoU with the Software Technology Parks of India (STPI) for setting up of four more centres in the State?
a) Jharkhand
b) Chhattisgarh
c) Odisha
d) Bihar

4. “Petrotech-2016” the International Oil and Gas Conference and Exhibition will be held in which city? 
a) New Delhi 
b) Tokyo 
c) Tehran 
d) Kabul 

5. The 2016 Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR) was held in New Delhi. The next AMCDRR will be held in which country?
a) China
b) Mongolia
c) Sri Lanka
d) Japan

6. Which Indian lawyer has been elected to United Nation’s International Law Commission? 
a) Geeta Madhavan 
b) Zia Mody 
c) Nirmala Joshi 
d) Aniruddha Rajput 

7. PM Narendra Modi inaugurated Asia's largest man-made jungle safari in which state?
a) Jharkhand
b) Chhattisgarh
c) Odisha
d) Bihar

8. Name the Twitter's MD for India, Southeast Asia and Middle East and North Africa region (MENA) who has resigned recently?
a) Rishi Jaitly
b) Parminder Singh
c) Manish Dev
d) Aman Bansal

9. The book “An Era of Darkness: The British Empire in India” has been authored by whom? 
a) Amrish Tripathi 
b) Hamid Ansari 
c) Shashi Tharoor 
d) Romesh Dutt 

10. Who was appointed as the Prime Minister of South Korea recently? 
a) Yim Jong-yong 
b) Jung Youn-kuk 
c) Kim Byong-joon 
d) Choi Soon-sil 

Answers:
1:c, 2:a, 3:c, 4:a, 5:b, 6:d, 7:b, 8:b, 9:c, 10:c.

Share this