Saturday, 5 November 2016

Current Affairs Questions 5 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. The first titanium project of India has started its test production in which state?
a) Jharkhand
b) Odisha
c) West Bengal
d) Chhattisgarh

2. Which indian actress will be honoured by the upcoming Dubai International Film Festival (DIFF) with a Lifetime Achievement Award?
a) Rekha
b) Aiswarya Rai
c) Priyanka Chopra
d) tabu

3. Seventh Session of the Conference of Parties (COP7) will be held from from 7 November to 12 November 2016 in which city?
a) Greater Noida
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Gurugram

4. Who was awarded the German Green Talent Award for his innovative approach in sustainable development, resource efficiency, cleaner production and eco-innovation?
a) Rohan Kapoor 
b) Rajendra Mann
c) Shamik Chowdhury
d) Aditya Joshi

5. Which bank has launched home loan overdraft facility for salaried customers? 
a) State Bank of India 
b) ICICI Bank 
c) Axis Bank 
d) HDFC Bank 

6. Which company tied-up with Archaeological Survey of India (ASI) for 360-degree virtual tour of 280-odd monuments across the country?
a) Yahoo
b) Bing
c) Microsoft
d) Google

7. The GST council approved four tier tax structure under the Goods and Services Tax (GST). What is that four tier tax structure?
a) 8, 18, 28 and 40 %
b) 6, 12, 26 and 32 %
c) 6, 12, 18 and 26 %
d) 5, 12, 18 and 28 %

8. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the 2016 Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR) in which city?
a) Pune
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Gurugram

9. Name the tribe whose history was recently launched in Hindi language by Chief Minister of Mizoram, Lal Thanhawla?
a) Gond 
b) Mizo
c) Santhal 
d) Banni

10. Name the Padma Shri singer and composer of Sri Lanka who passed away recently?
a) Nimal Mendis
b) Premasiri Khemadasa
c) Ananda Samarakoon
d) Pandit Amaradeva

Answers:
1:b, 2:a, 3:a, 4:c, 5:b, 6:d, 7:d, 8:b, 9:b, 10:d.

Share this