Sunday, 27 November 2016

Current Affairs Questions 27th November 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. Which of the following bank has recently launched contactless debit card which is based on Near Field Communication (NFC) technology?
a) ICICI Bank
b) Union Bank
c) Nainital Bank
d) South Indian Bank

2. Name the co-creator of iconic MiG-29 fighter jet, who has passed away?

a) Max Planck
b) Ivan Mikoya
c) James Mike
d) Tim hawkins

3. Which of the following committee has been constituted to convert 100% Government – Citizen Transactions to the digital platform? 

a) Arun Jaitely committee 
b) Kirti Parekh committee 
c) Amitabh Kant committee 
d) Arvind Panagariya committee

4. Who of the following will be conferred with the Legends Award by International Boxing Association (AIBA) on its 70th anniversary?

a) Mary Kom 
b) Kapil Mehta  
c) Vijender Singh
d) Shiva Thapa

5. Which advanced monitoring system will be introduced by Indian Railways to reduce train accidents? 

a) Tri-Netra 
b) Tri-Ball
c) Tri-Call 
d) Tri-Sutra

6. “Annapurna Rasoi Programme” will be started by which state government to provide quality meal to weaker section? 
a) Haryana 
b) Uttar Pradesh 
c) Madhya Pradesh 
d) Rajasthan

7. Which committee was constituted by Union Government on Yoga Education in Universities? 
a) M M Lal committee 
b) Dwarakanath Bhavan Committee 
c) Suresh Lal Barnawal committee 
d) H R Nagendra committee 

8. Who has been appointed as the Lieutenant General of Pakistan's Army ?

a) Qamar Javed Bajwa
b) Babeel Qureshi
c) Bilal Qureshi
d) Faisal Qureshi

9. Name the country that signed a revised peace agreement with the country’s largest rebel movement named FARC to end the half century old hostility? 
a) Colombia
b) Philippines
c) Indonesia
d) Israel 

10.  Constitution Day is observed across India on which date?

a) 24 November
b) 26 November
c) 10 December
d) 16 December

Answers:

1:d, 2:b, 3:c, 4:a, 5:a, 6:d, 7:d, 8:a, 9:a, 10:b.

Share this