Saturday, 26 November 2016

Current Affairs Questions 26th November 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. Name the actor who won the Best Actor Award at the 10th Asia Pacific Screen Awards?
a) Irfan Khan
b) Nawazuddin Siddiqui
c) Manoj Bajpayee
d) Naseeruddin Shah

2. Name the country that topped in the 2016 ICT Development Index out of a total of 175 countries?
a) Iceland 
b) Japan
c) Denmark
d) South Korea

3. India’s first International Children’s festival will be held in which city? 
a) Bhopal 
b) Mumbai 
c) New Delhi 
d) Pune 

4. Name the Chancellor of Nalanda University who resigned from his post recently?
a) Dr. Amartya Sen
b) George Yeo
c) Dileep Padgaonkar
d) O P Zing

5. Airtel Payments Bank Limited recently launched India's first live Payments Bank in which of the following states?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Uttar Pradesh
d) Maharashtra

6. Which of the following twin-seater aircraft has received the Initial Operation Clearance (IOC)? 
a) Jaguar DARIN I
b) Jaguar DARIN II
c) Jaguar DARIN III
d) Jaguar DARIN IV

7. International Day for the Elimination of Violence against Women is observed on which date?
a) 23 november
b) 24 november
c) 25 november
d) 26 november

8. Dileep Padgaonkar, who passed away recently, was the famous personality of which field? 
a) Journalism 
b) Music 
c) Dance 
d) Literature

9. Cricketer Karen Rolton has been inducted into the ICC’s Hall of Fame, is belonged to which country?
a) England
b) West Indies
c) New Zealand
d) Australia

Answers:
1:c, 2:d, 3:b, 4:b, 5:b, 6:c, 7:c, 8:a, 9:a, 10:d.

Share this