Friday, 25 November 2016

Current Affairs Questions 25th November 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. Name the country that launched its fourth data satellite named Tianlian I-04?
a) Canada
b) Japan
c) China
d) North Korea

2. Which state Govt. has launched the ‘Smart Water Distribution Monitoring’ web interface?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Kerala
d) Karnataka

3. Who of the following was named as the US Ambassador to the United Nations by President-elect Donald Trump?
a) Betsy DeVos
b) Nikki Haley
c) Jay Van Andel
d) Kevin P Chavous

4. Which Indian university has been named the top university in India in terms of jobs and placements based on QS Employability Ranking of top 200 universities across the world?
a) IIT Delhi
b) IIT Mumbai
c) IIT Madras
d) IIT Kharagpur

5. The Cabinet Committee on Economic Affairs recently approved the setting up of Jawahar Navodaya Vidyalaya (JNV) in how many districts?
a) 74
b) 62
c) 57
d) 42

6. Which of the following has become the India’s first e-assembly constituency? 
a) Dharamshala assembly constituency 
b) Palampur assembly constituency 
c) Rinchenpong assembly constituency 
d) Chujachen assembly constituency 

7. Which of the following countries will chair the 2017 Energy Club of Shanghai Cooperation Organization?
a) Kenya
b) Mongolia
c) Turkey
d) China

8. Who has been appointed as the Chairman of National Highways Authority of India (NHAI)?
a) M Mathur
b) Yudhvir Singh Malik
c) Pankaj Patel
d) Kamala Harris

9. What was India’s rank in the Information Society Report that was released in recent past?
a) 102
b) 108
c) 138
d) 142

10. Dr Viveki Rai, who passed away recently, was the famous personality of which field? 
a) Journalism 
b) Music 
c) Dance 
d) Literature

Answers:
1:c, 2:a, 3:b, 4:d, 5:b, 6:b, 7:c, 8:b, 9:c, 10:d. 

Share this