Thursday, 24 November 2016

Current Affairs Questions 24th November 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. The 13th World Robot Olympiad will be held in which city of India?
a) Greater Noida
b) Gurugram
c) Nagpur
d) Pune

2. Who will be the chief guest at the 14th Pravasi Bharatiya Divas (PBD) Convention 2017?
a) Donald Trump
b) António Costa
c) Angela Merkel
d) Malcolm Turnbull

3. Who has been appointed as the new President of the Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) for the year 2017?
a) Harshavardhan Neotia
b) Malini Subramaniam
c) Abinta Kabir 
d) Pankaj R Patel

4. India recently signed a deal for implementation of Automatic Exchange of Information (AEOI) with which country? 
a) Japan
b) Singapore
c) Switzerland
d) South Korea

5. Name the Indian Journalist who has been conferred with the International Press Freedom Award for her reporting from Chhattisgarh's Naxal-infested Bastar area?
a) Vijay Yesudas 
c) Bhimsen Joshi 
c) Malini Subramaniam 
d) Akshaya Mukul

6. Which Expressway was inaugurated by UP Government recently as the India’s longest expressway in the Indian road network? 
a) Yamuna Expressway 
b) Agra-Lucknow Expressway 
c) DND Expressway
d) Allahabad Bypass Expressway

7. Which country has agreed to import rice, non-basmati and basmati varieties from 17 registered mills in India?
a) China
b) Myanmar 
c) Russia
d) Japan 

8. Ram Naresh Yadav, who recently passed away, was the former Chief Minister of which state? 
a) Madhya Pradesh 
b) Rajasthan 
c) Uttar Pradesh 
d) Haryana 

9. The world’s first Bollywood Park theme park has opened in which city? 
a) Mumbai 
b) New York 
c) Dubai 
d) Kuala Lumpur

10. Name Acclaimed physicist and ex-Chairman of the Indian Space Research Organisation (ISRO) who passed away recently?
a) MGK Menon
b) Meghnad Saha
c) Amal Kumar Raychaudhuri
d) Jyotsna Radhakrishnan

Answers:
1:a, 2:b, 3:d, 4:c, 5:c, 6:b, 7:a, 8:c, 9:c, 10:a. 

Share this