Monday, 21 November 2016

Current Affairs Questions 21 November 2016

Current Affairs Questions based on 20th-21st News:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. World’s first Genetic Garden of Halophytes (naturally occurring salt-tolerant plants) was inaugurated at the coastal town of Vedaranyam in which state?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Odisha
d) Maharashtra

2. Who has been honoured with Dr Nagendra Singh International Peace Award for his efforts in ensuring world peace?
a) Sri Sri Ravi Shankar
b) baba ramdev
c) Chandi Prasad Bhatt
d) Kisan Baburao Hazare

3. Name the badminton player who has won China open Series title 2016?
a) Saina Nehwal 
b) Jwala Gutta
c) PV Sindhu
d) Sun Yu

4. Which of the following countries surpassed Saudi Arabia to become India’s top crude oil supplier?
a) Iraq
b) Iran
c) Libya
d) Kuwait

5. The 2016 Great Indian Film and Literature Festival (GIFLIF) will be held in which state? 
a) Gujarat
b) Uttar Pradesh 
c) Maharashtra 
d) Haryana 

6. Who was named as the National Security Advisor by Donald Trump, the new President-elect of the USA?
a) Ami Bera   
b) Mike Flynn
c) George J. Tenet
d) John O. Brennan

7. Who was appointed as the new Executive Chairman of the National Legal Services Authority (NALSA)?
a) Anil R. Dave
b) S Kumar
c) Sumit Singh
d) Jagdish Singh Khehar

8. What was the theme of World Toilet Day that was observed on 19 November 2016?
a) Equality with dignity  
b) I give a shit, do you?
c) Toilets and jobs 
d) Toilets and nutrition

9. Sonam Wangchuk, who has been chosen for the 2016 Rolex Awards for Enterprise, is belonged to which country? 
a) Myanmar 
b) Bhutan 
c) Nepal 
d) India 

10. Who has been conferred with 2016 Sumitra Charat Ram Lifetime Achievement Award for his contribution in the field of Indian classical music?
a) G Gopinath
b) Pt H P Chaurasia
c) Mahesh Rao
d) Kapil Bhakti

Answers:
1:b, 2:a, 3:c, 4:b, 5:d, 6:b, 7:d, 8:c, 9:d, 10:b.

Share this