Wednesday, 2 November 2016

Current Affairs Questions 2 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. Which state has been ranked first state in the country in 2016 Agricultural Marketing and Farmer Friendly Reforms Index?
a) Maharashtra 
b) Gujarat 
c) Rajasthan 
d) Madhya Pradesh 

2. Which state has been declared India’s third ‘Open Defecation Free (ODF)’ state?
a) Kerala 
b) Sikkim
c) Himachal Pradesh 
d) Uttarakhand 

3. The _____ edition of Indo-Nepal joint military exercise 'Surya Kiran' commenced at Army Battle School, Saljhandi in Nepal. 
a) 8th
b) 9th 
c) 10th
d) 11th

4. 'Madhubabu Aain Sahayata Sibir (MASS)' scheme has been launched by which state government to provide legal assistance to deprived sections? 
a) kerala 
b) Tamil Nadu 
c) Odisha 
d) Assam 

5. Name the Twitter's India head who has quit the company recently?
a) kapil Barman
b) Anurag pandey
c) A S Bansal
d) Rishi Jaitly

6. Name the state that observed Golden Jubilee of its creation on 1 November 2016?
a) Kerala
b) Haryana
c) Punjab
d) Arunachal Pradesh

7. Name the state that celebrated Diamond jubilee of its creation on 1 November 2016?
a) Kerala
b) Haryana
c) Rajasthan 
d) Odisha

8. Who has resigned as the chairman of the National Skill Development Agency (NSDA) and National Skill Development Corporation (NSDC)?
a) S. Ramadorai
b) Rohit Nandan
c) Ajay Singh
d) A Das

9. Who won the 2016 Mexican Grand Prix?
a) Nico Rosberg
b) Lewis Hamilton
c) Daniel Ricciardo
d) Sebastian Vettel

10. Chief Minister of which state has launched paddy cultivation under the Haritha Keralam project?
a) Tamil Nadu
b) Odisha
c) Kerala
d) Goa

Answers:
1:a, 2:a, 3:c, 4:c, 5:d, 6:b, 7:a, 8:a, 9:b, 10:c.


Share this