Saturday, 19 November 2016

Current Affairs Questions 19 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. Name the chinese supercomputer that won the fastest supercomputer title in the recently released 48th edition of Top500 list of supercomputers?
a) Titan
b) Tianhe-2
c) Sumway Taihulight
d) Cori

2. Indian Cricketer Sachin Tendulkar adopted  Gollapalli village in which state under Sansad Adarsh Gram Yojna?
a) Telangana
b) Maharashtra
c) Goa
d) Andhra Pradesh

3. For which purpose “Hind-Iran portal” has been launched between India and Iran? 
a) Social cause 
b) Trade 
c) Education 
d) Entrepreneurship 

4. Which Indian telecom operator has announced the completion of the merger of its subsidiary unit in Bangladesh with Robi Axiata?
a) Reliance Jio
b) Bharti Airtel
c) Aircel
d) Idea

5. Name the Indian sprinter who has been slapped an eight-year ban by National Anti Doping Agency (NADA) for failing a dope test at the last minute at the Rio Olympics 2016?
a) Dharambir Singh
b) Nitendra Singh Rawat
c) Dutee Chand
d) Anil Kumar

6. The Union Government recently allowed withdrawal of 2000 rupees cash from which of the following places?
a) Grocery shops
b) Jewellery Shops
c) Petrol Pumps
d) Trading Companies

7. Name the former Twitter India head who has been appointed as the CEO of Times Global Partners?
a) Ajay Singh
b) Rishi Jaitly
c) Cyrus Mistry
d) O P Singh

8. Which Indian actors recently launched the book titled ‘The Legend of Lakshmi Prasad’?
a) Twinkle Khanna
b) Rekha
c) Bipasha Basu
d) Shilpa Shetty

9. “2016 Raad ul Barq” military exercise has been conducted by which country? 
a) India 
b) Nepal 
c) Iran 
d) Pakistan 

10. Mehbooba Mufti formally launched the World Bank-funded Jhelum-Tawi flood recovery project. The World Bank had agreed to fund how much amount for the project?
a) $150 million
b) $270 million
c) $250 million
d) $350 million

Answers:
1:c, 2:d, 3:b, 4:b, 5:a, 6:c, 7:b, 8:a, 9:d, 10:c.

Share this