Friday, 18 November 2016

Current Affairs Questions 18 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. Which state has become the first state to adopt a resolution welcoming the demonetization of high-value currency notes?
a) Jharkhand
b) Chhattisgarh
c) Haryana
d) Telangana

2. Which India firm has partnered with Cisco Jasper for the launch of a venture called Unlimit, which will provide Internet of Things (IoT) services to its enterprise customers in India?
a) Tata Group
b) RIL
c) Reliance Group  
d) Leela Group

3. Which of the following country has issued the statement about its withdrawal from the International Criminal court?
a) Russia
b) France
c) Japan
d) China

4. Which of the following was declared as the word of the year 2016 by Oxford Dictionaries?
a) Glass Cliff
b) Post-truth 
c) Brexiteer
d) Woke

5. Which of the following NGO has been decided by the government to declare unlawful recently?
a) Zakat Foundation
b) Falah-E-Aam Trust
c) Islamic Research Foundation
d) Al–Khidmat

6. The Central Reserve Police Force (CRPF) has deployed a team of 135 Women Commandos for the Anti – Maoists Operations in which state?
a) Chhattisgarh
b) Jharkhand
c) Punjab
d) uttarakhand

7. Which state government has permitted its residents to use old 500 and 1000 rupee notes for land registry fee payment?
a) West Bengal
b) Maharashtra
c) Uttar Pradesh
d) Telangana

8. Which among the following Broadcaster service will launch 11 new language services?
a) NBC  
b) CBS
c) ABC
d) BBC

9. The World Philosophy Day 2016 was celebrated on which day?
a) First Wednesday of November
b) Second Monday of November
c) Third Thursday of November
d) Fourth Saturday of November

10. Which company launched the photo scanning app named PhotoScan?
a) Facebook
b) Google
c) Microsoft
d) Yahoo

Answers:
1:b, 2:c, 3:a, 4:b, 5:c, 6:b, 7:c, 8:d, 9:c, 10:b.

Share this