Thursday, 17 November 2016

Current Affairs Questions 17 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. The three-day event of 2016 World Internet Conference (3rd) has begun in whichn city?
a) Mumbai, India
b) Wuzhen China
c) Moscow, Russia 
d) Tokyo, Japan

2. Which state has govt. has launched “Har Ghar Bijli Lagataar” programme to provide free electricity connection to about 50 lakh households above the poverty line?
a) Jharkhand
b) Kerala
c) Bihar
d) Uttarakhand

3. Which state has become the first state to adopt the Fly Ash Utilization Policy for 100% use of fly ash generated from thermal power plants and biogas plants for construction activities?
a) Bihar
b) West Bengal
c) Kerala
d) Maharashtra

4. India and ADB signed 500 million US dollar loan to build country’s longest river bridge across Ganges River. The bridge will be located in which of the following states?
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Uttarakhand
d) West Bengal

5. Name the unmanned combat aerial vehicle that was successfully tested by Defence Research and Development Organisation (DRDO)?
a) Rustom-2
b) Tufaan
c) AFZ-4
d) Mil Mi-9

6. Which Indian city is hosting the 2016 National Children’s Film Festival (NCFF) ? 
a) New Delhi 
b) Jaipur 
c) Lucknow 
d) Mumbai 

7. Who has been elected as president of New Zealand Cricket, becoming the first woman to hold that role in the 122-year history of the sport's national governing body?
a) Suzie Bates
b) Debbie Hockley
c) Natalie Dodd
d) Katie Perkins

8. Who has been honoured with the 2016 Raja Ram Mohan Roy Award for his outstanding contribution to journalism? 
a) Arvind Kumar Singh 
b) Renjith Jonh 
c) S Nihal Singh 
d) T P Dhanesh 

9. Who won Brazilian Grand Prix 2016 in Interlagos circuit, Sao Paulo?
a) Nico Rosberg
b) Max Verstappen
c) Sebastian Vettel
d) Lewis Hamilton

10. Who of the following recently won the National Women Premier Championship for the third time?
a) Eesha Karavade
b) S Vijayalakshmi
c) Padmini Rout
d) K Menon

Answers:
1:b, 2:c, 3:d, 4:a, 5:a, 6:b, 7:b, 8:d, 9:d, 10:c.

Share this