Tuesday, 15 November 2016

Current Affairs Questions 15 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. Which is the partner country in the 2016 India International Trade Fair (IITF)? 
a) South Korea 
b) Belarus 
c) Japan 
d) Thailand 

2. Which is the focus country in the 2016 India International Trade Fair (IITF)? 
a) South Korea 
b) Belarus 
c) Japan 
d) Thailand

3. Who has been named by Fortune magazine as the 'Business Person of the Year' for 2016?
a) Jeff Bezos
b) Mark Zuckerberg
c) Bill Gates
d) Dustin Moskovitz

4. Who will be honoured with 2016 Tata Literature Live! Poet Laureate Award?
a) Nandini Sahu
b) Javed Akhtar
c) Kamala Surayya
d) Gulzar

5. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the International Conference and Exhibition on Sugarcane Value Chain Vision 2025 Sugar in which city?
a) Pune
b) New Delhi
c) Bhopal
d) Mumbai

6. Meng Hongwei, who has been elected as the new President of Interpol, is belonged to which country? 
a) South Korea
b) Thailand 
c) Japan
d) China  

7. What was the theme for 2016 World Diabetes Day that was observed on 14 november?
a) Diabetes free world
b) No Sugar, No Diabetes
c) Eyes on Diabetes
d) None of these

8 Which Indian bank has recently received Reserve Bank of India (RBI)'s permission to open its first international branch at the Dubai International Financial Centre?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Axis Bank
d) Federal Bank

9. The first Indian National Open Accuracy Paragliding Championship has started in which state? 
a) Uttarakhand 
b) Sikkim 
c) Jammu & Kashmir 
d) Himachal Pradesh 

10. The book “SRK – 25 Years of a Life” has been authored by whom? 
a) Manish Jain 
b) Samar Khan 
c) O P Singh 
d) Omang Tripathi 

Answers:
1:a, 2:b, 3:b, 4:d, 5:a, 6:d, 7:c, 8:d, 9:d, 10:b.

Share this