Monday, 14 November 2016

Current Affairs Questions 14 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. The India-China Joint Training Exercise "Hand in Hand 2016" will be held in which city of India?
a) Jorhat
b) Dehradun
c) Mysore
d) Pune

2. Recently India signed a new bilateral trade agreement to enhance trade with which country?
a) Japan
b) Bhutan
c) Sri Lanka
d) Myanmar

3. India will preside the eighth edition of the Conference of Parties (COP) to WHO Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) which will be held in which country?
a) Switzerland
b) Finland
c) japan
d) germany

4. Mike McCormack, who has won the 2016 Goldsmiths Prize for his novel “Solar Bones”, is belonged to which country? 
a) Brazil 
b) Peru 
c) Portugal 
d) Ireland 

5. The International Monetary Fund (IMF) has recently approved a three-year $12 billion loan program for which middle East nation?
a) Bahrain
b) Egypt
c) Cyprus
d) Jordan

6. The High Level Meeting of Interior Ministers of Indian Ocean Region (IOR) to Counter Drug Trafficking was held in which city?
a) Colombo
b) New Delhi
c) Kathmandu
d) Dhaka

7. Name the golfer who became the first Indian female golfer to win the Indian Women's Open title?
a) Ankita Tiwana
b) Smriti mehra
c) Aditi Ashok
d) Sharmila Nicollet

8. The book "Beyond the Last Blue Mountain: A Life Of J. R. D. Tata" has been authored by whom? 
a) R M Lala 
b) Gita Subramaniam 
c) C. S. Lakshmi 
d) Elena Ferrante 

9. Which state recently received the Union Government’s nod to introduce pneumococcal conjugate vaccine under Universal Immunisation Programme?
a) Chhattisgarh
b) Haryana
c) Himachal Pradesh
d) Tamil Nadu

10. Scientists of US Geological Survey and NASA recently discovered water on which asteroid?
a) Ceres
b) Vesta
c) Psyche
d) Pallas

Answers:
1:d, 2:b, 3:a, 4:d, 5:b, 6:a, 7:c, 8:a, 9:c, 10:c.

Share this