Sunday, 13 November 2016

Current Affairs Questions 13 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. Which of the following bank has launched India’s first banking robot Lakshmi?
a) ICICI Bank
b) City Union Bank
c) SBI
d) HDFC Bank

2. Which Indian firm has won the prestigious 2016 Golden Peacock Award for Corporate Governance?
a) GAIL
b) ONGC
c) IOCL
d) SAIL

3. TAFE, the world’s third largest tractor maker collaborated with which state government to setting up a Centre of Excellence and a Custom Hiring Centre?
a) Rajasthan
b) Gujarat
c) Odisha
d) Punjab

4. Who has become the brand ambassador for 2017 T20 Blind Cricket World Cup? 
a) Rahul Dravid 
b) Sachin Tendulkar 
c) V V S Laxman 
d) Saurav Ganguly 

5. Who became the first Indian to be elected as the President of the International Hockey Federation?
a) Tejaswin Shankar
b) Harishankar Roy
c) Narinder Batra
d) Aman Mehta

6. Who of the following was appointed as Vice President-elect of US by President-elect Donald Trump?
a) Tim Kaine
b) Melania Trump
c) Mike Pence
d) Ted Cruz

7. Name the 11 year old Pune girl who has been named national winner of the “Doodle 4 Google” contest?
a) Deepa Mehta
b) Anvita Prashant 
c) Manisha Devang
d) Priya Sharma

8. The Kathakar-International Storytellers Festival 2016 has started in which city? 
a) Bengaluru 
b) Chennai 
c) Kochi 
d) New Delhi 

9. World Pneumonia Day is observed across the world on which date?
a) 10 November
b) 11 November
c) 12 November
d) 13 November

10. Name the twitter's Chief Operating Officer (COO) who resigned recently?
a) Adam Bain
b) Anthony Noto
c) Jack Dorsey
d) Bill Mack

Answers:
1:b, 2:d, 3:a, 4:a, 5:c, 6:c, 7:b, 8:d, 9:c, 10:a.

Share this