Friday, 11 November 2016

Current Affairs Questions 11 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. A Two-day BRICS Communication Ministers meeting chaired by Minister of State for Communication Manoj Sinha has begun in which city?
a) New delhi
b) Bengaluru
c) Nagpur
d) Visakhapatnam

2. Name the country that launched a navigation satellite XPNAV-1 , which will conduct in-orbit experiments using pulsar detectors to demonstrate new technologies?
a) China
b) Japan
c) US
d) Canada

3. Name the former Chief Minister of uttarakhand who has been honoured with Uttarakhand Ratna award on the occasion of the state's 17th foundation day?
a) Narayan Dutt Tiwari
b) Bhagat Singh koshiyari
c) Nityanand Swami
d) B C Khanduri

4. Which scheme was launched by Union Ministry of Skill Development and Entrepreneurship recently?
a) Pradhan Mantri Rojgar Protsahan Yojana
b) Pradhan Mantri Khanij Kshetra Kalyan Yojana
c) Pradhan Mantri YUVA Yojana
d) Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana

5. Name the Union Minister who recently launched the Healthy India Initiative magazine and No More Tension mobile App?
a) Smriti Irani
b) Arun Jaitley
c) Jagat Prakash Nadda 
d) Rajnath Singh

6. Which state government has launched “Lakshya Bhagirathi” campaign to complete the irrigation projects? 
a) Telangana
b) Madhya Pradesh 
c) Uttar Pradesh
d) Chhattisgarh   

7. India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which county for advancement of academic research in the field of Earth Sciences?
a) Sri Lanka
b) Japan
c) Myanmar
d) Canada

8. Which state government will start Deendayal generic medicine stores to sell generic medicines?
a) Goa
b) Gujarat
c) Uttar Pradesh
d) Kerala

9. Who has nominated as interim chairman of Tata Consultancy Services(TCS) in place of Cyrus Mistry?
a) kapil das Gupta
b) Ishaat Hussain
c) Anupam Geol
d) Ravi Bansal

10. The 2016 Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) will be hosted by which country? 
a) Morocco
b) India 
c) Peru 
d) Philippines  

Answers:
1:b, 2:a, 3:a, 4:c, 5:c, 6:d, 7:b, 8:b, 9:b, 10:c. 

Share this