Thursday, 10 November 2016

Current Affairs Questions 10 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions-for-bank--exams
1. India’s first liquefied natural gas-driven bus has been launched in which state?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) Goa

2.The 9th Annual Meeting of International Regulatory Cooperation for Herbal Medicines (IRCH) was inaugurated in which city of India?
a) Noida
b) New Delhi
c) Nagpur
d) Jaipur

3. Which country has decided to procure ten diesel engines from RITES India Ltd. under credit line facility provided by the Indian government?
a) Bangladesh
b) Myanmar
c) Nepal
d) Sri Lanka

4. A three-day (9-11th Nov) Global Rajasthan Agritech Meet GRAM has begun in which city, with a objective of the meet is to double the income of farmers through various technologies and agriculture activities?
a) Jodhpur
b) Jaipur
c) Bikaner
d) Ajmer

5. Who has been named for 2016 Tata Literature Live! Lifetime Achievement Award in recognition of his outstanding contribution to the Indian literary space?
a) Amitav Ghosh
b) Banshi Kaul
c) Heisnam Kanhailal
d) Kalamandalam Gopi

6. Name the Republican candidate who has been elected the 45th President of the United States?
a) Donald Trump
b) Hillary Clinton
c) Gary Johnson
d) Jill Stein

7. How much loan amount has been sanctioned by the Asian Development Bank (ADB) to improve to improve Assam’s power distribution system? 
a) $64 million 
b) $52 million 
c) $48 million 
d) $42 million 

8. Who will be conferred with the Rashtriya Kalidas Samman for year 2016-17?
a) N. Rajam 
b) Anupam Kher 
c) Raj Bisaria 
d) Banshi Kaul 

9. Which Indian Bank has recently signed a memorandum of understanding (MoU) with the Indian Army on the defence salary package?
a) ICICI Bank
b) SBI
c) Corporation Bank
d) Union Bank

10. The National Convention on Innovations in Green Highways was recently inaugurated in which of following cities?
a) Hyderabad
b) Chennai
c) Lucknow
d) New Delhi

Answers:
1:a, 2:b, 3:d, 4:b, 5:a, 6:a, 7:c, 8:d, 9:c, 10:d.

Share this