Wednesday, 23 November 2016

Current Affairs Questions 23 November 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. What was India's rank among the 58 countries on the 2017 Climate Change Performance Index (CCPI)?
a) 8th
b) 20th
c) 28th
d) 32th

2. Prime Minister Narendra Modi has launched the Pradhan Mantri Gramin Awas Yojana (PMAY-G) in which city for every rural household living below the poverty?
a) Nagpur
b) Bhopal 
c) Varanasi
d) Agra 

3. Who has won the Shakti Bhatt First Book Prize 2016 for his book Gita Press and the Making of Hindu India?
a) Akshaya Mukul
b) Abinta Kabir 
c) Tarishi Khan 
d) Amit Prakash

4. Name the Princess of Thailand who was conferred with the first World Sanskrit Award?
a) Namita Dev Gul
b) Daniel H.H. Ingalls
c) Maha Chakri Sirindhorn
d) Muh  Lakhi Benn

5. Name the Police Emergency Management System that was launched by Uttar Pradesh's Chief Minister Akhilesh Yadav?
a) UP-100
b) UP-Police
c) Police-15
d) UP-Police

6. Name the state that recently made fitting of auto-dippers mandatory in four-wheel transport vehicles?
a) Uttar Pradesh
b) Haryana
c) Karnataka
d) Gujarat

7. Who has awarded with International Maritime Organization (IMO)- 2016  Award for Exceptional Bravery at Sea?
a) Manisha Pandit
b) Radhika Menon
c) Priya Dev
d) Kiran Gupta

8. Who has been honored with the 2016 Centenary Indian Film Personality of the year award at the 47th International Film Festival of India (IFFI)? 
a) Vijay Yesudas 
b) Bhimsen Joshi 
c) SP Balasubrahmaniam 
d) Jyotsna Radhakrishnan 

9. Who among the following champions clinched gold medal in National Shooting championship 2016?
a) Manavjit Singh
b) Rakesh Manpat
c) Jaspal Rana
d) Arjun Malik

10. Eliud Kipchoge, who has won men’s Airtel Delhi Half Marathon (ADHM), is belonged to which country? 
a) Sudan 
b) Kenya 
c) Ethiopia 
d) Jamaica 

Answers:
1:b, 2:d, 3:a, 4:c, 5:a, 6:b, 7:b, 8:c, 9:a, 10:b.

Share this