Tuesday, 22 November 2016

Current Affairs Questions 22 November 2016

Current Affairs Questions based on 21st Nov News:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. Which is the focus country in the 47th International Film Festival of India (IFFI) 2016 at Bambolim,Panaji (Goa)? 
a) South Korea 
b) Belarus 
c) Japan 
d) Thailand

2. Which of the following country has launched world’s longest super-secure quantum communication line?
a) Japan
b) China
c) Germany
d) Canada

3. Who has been conferred the prestigious Mother Teresa International Award by the Mumbai-based NGO Harmony Foundation?
a) Chandi Prasad Bhatt
b) Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan
c) Abdulah Shaikh Rahman
d) Sri Sri Ravi Shankar

4. Name the Indian golfer who won the BANK BRI-JCB Indonesia Open 2016 for the second time in his career?
a) Jeev Milkha Singh
c) Shiv Kapur
c) Gaganjeet Bhullar
d) Arjun Atwal

5. Which Bank of India is considering introducing an ‘Islamic Window’?
a) The State Bank of India
b) The Reserve Bank of India
c) Central Bank of India
d) Corporation Bank

6. The National Institute of Sowa Rigpa(Tibetan Medicine system) will be established in which state? 
a) Himachal Pradesh 
b) Uttarakhand 
c) Jammu & Kashmir 
d) Sikkim 

7. Who has been appointed as the Managing Director & CEO of Catholic Syrian Bank?
a) Siby Sebastian
b) Manish Mehta
c) Devki Prasad
d) C.V.R Rajendran

8. Which company was named as the 2016 Digital Innovator of the Year by GE Digital? 
a) Infosys
b) Reliance Jio Ltd
c) Tata Consultancy Services 
d) JD Morgan

9. Which space agency has launched the highly advanced geostationary weather satellite Geostationary Operational Environmental Satellite-R (GOES-R)?
a) Russian Federal Space Agency
b) European Space Agency (ESA)
c) NASA
d) ISRO

10. Union textile minister Smriti Irani  has inaugurated thematic handicrafts exhibition and ‘pehchan‘ identity cards to artisans in which state?
a) Telangana
b) Tamil Nadu
c) Haryana
d) Gujarat

Answers:
1:a, 2:b, 3:b, 4:c, 5:b, 6:c, 7:d, 8:c, 9:c, 10:d.

Share this