Tuesday, 29 November 2016

Current Affairs 29th November 2016 Questions

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. The three-day Conference (51st) of Directors-General of Police (DGP) of States was held in which city of India?
a) New Delhi 
b) Mumbai
c) Bhopal
d) Hyderabad

2. The Union Agriculture & Farmers Welfare Minister, Radha Mohan Singh has recently launched which of the following portal to connect farmers and breeders of bovine animals?
a) e-pashughar
b) e-pashuhaat 
c) e-pashuvihar
d) e-pashu

3. Name the Uttar Pradesh-based IAS officer who won the Asian Para-Badminton Championships in Beijing?
a) D L Babu
b) p Mahesh
c) Suhas LY
d) Anup Laxmikant

4. Name the Toonz Media Group's short film that won an award at the prestigious UNESCO Salon Youth Video Competition 2016?
a) Indian Zolo
b) Magical Piano
c) My Pandaa
d) My Magic

5. Which Public sector bank has signed a corporate agency agreement with Bajaj Allianz General Insurance for the distribution of Bajaj Allianz’s general insurance products through its branches?
a) SBI
b) Canara Bank
c) Andhra Bank
d) Union Bank

6. Who of the following became the third Indian boxer to clinch gold medal at the AIBA Youth World Championships?
a) Vikas Krishan 
b) Sachin Singh
c) Naman Tanwar
d) Thokchom Nanao Singh 

7. Which online transportation network company has tied up with State Bank of India (SBI) and Punjab National Bank (PNB) to set up mobile ATM in the cab to help people withdraw cash easily?
a) Uber
b) Jugnoo
c) Ola cabs
d) Meru cabs

8. Who of the following was elected as the new National President of Trade body Indo-American Chamber of Commerce (IACC) for 2016-17? 
a) Ishaat Hussain
b) Rajiv Ranjan Mishra
c) Harish Bhat
d) N V Srinivasan

9. Name the noted Marathi author and Sahitya akademi awardee who passed away recently?
a) Ravindra Kalia 
b) Mahasweta Devi 
c) Anand Yadav
d) Labhshankar Thakar

10. The book “Banaras City of Light” has been authored by whom? 
a) Ruskin Bond 
b) Diana Eck 
c) Mini Kapoor 
d) Sanjaya Baru 

Answers:

1:d, 2:b, 3:c, 4:b, 5:b, 6:b, 7:c, 8:d, 9:c, 10:b.

Share this