Monday, 28 November 2016

Current Affairs 28th November 2016 Questions

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current-Affairs-Questions-Quiz
1. The first ever International Gita Mahotsav will be celebrated in which state from 6th to 10th December?
a) Uttarakhand
b) Uttara Pradesh
c) Haryana 
d) Punjab

2. The three-day wine festival, organised by the Karnataka Wine Board and the Horticulture Department has begun in which city?
a) Mysore
b) Bengaluru
c) Mangaluru
d) Shimoga

3. Who was appointed as the first woman Director of Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration (LBSNAA) at Mussoorie?
a) Manisha Jaitley
b) Upma Chowdhary
c) Ankita Tiwana
d) Smriti mehra

4. Name the portal and mobile app that was launched by Union Government to offer air travelers a convenient and hassle free experience?
a) MyAir 
b) AirFree 
c) AirIt 
d) AirSewa 

5. Fidel Castro, who passed away recently, was the revolutionary leader of which country? 
a) Cuba 
b) Libya 
c) Namibia 
d) Ethiopia 

6. Which state government has recently introduced a strict law against placement agencies?
a) Telangana
b) Jharkhand
c) Tamil Nadu
d) Kerala

7. The Fifth International Tourism Mart for the North Eastern Region was formally inaugurated in which city? 
a) Tawang
b) Guwahati
c) Imphal 
d) Itanagar

8. The book “Death Under the Deodars” has been authored by whom? 
a) Ruskin Bond
b) Diana Eck 
c) Mini Kapoor 
d) Sanjaya Baru 

9. Name the Indian golfer who won inaugural Qatar Ladies Open 2016?
a) Ankita Tiwana
b) Smriti mehra
c) Aditi Ashok
d) Sharmila Nicollet

10. Who has been appointed as the president of Hockey India?
a) Narinder Dhruv Batra
b) Mariamma Koshy
c) Manish Vohara
d) Sunil Bora

Answers:
1:c, 2:c, 3:b, 4:d, 5:a, 6:b, 7:c, 8:a, 9:c, 10:b.

Share this