Tuesday, 1 November 2016

Current Affairs 1st November 2016 Questions

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Quiz
1. Who has been appointed as the chief executive of the World Bank?
a) Irina Bokova
b) Kristalina Georgieva
c) Meglena Kuneva
d) Tsetska Tsacheva

2. Which of the following states have jointly topped the 2016 all-India State/Union Territory-wise Ease of Doing Business rankings?
a) Gujarat and Telengana
b) Andhra Pradesh and Uttarakhand
c) Andhra Pradesh and Telengana
d) Chhattisgarh and Telengana

3. The 47th International Film Festival of India will be held in _____ from  20th-28th November.
a) Mumbai
b) Goa
c) Bangkok
d) Kuala Lumpur

4. Which of the following film will be the opening film of Indian Panaroma 2016 in Goa at 47th International Film Festival of India?
a) Mantra
b) Baahubali   
c) Roopanthram
d) Ishti      

5. Rashtriya Ekta Diwas (National Unity Day) is observed across India on which date to commemorate birth anniversary of Independent India’s first Deputy Prime Minister Sardar Vallabhai Patel?
a) 29 October
b) 30 October
c) 31 October
d) 1 November

6. What was the theme for 2016 World Cities Day that was observed on 31st October 2016?
a) Inclusive Cities, Shared Development
b) Inclusive Cities, Shared Future
c) Leading Urban Transformation
d) Better Cities, Better Life

7. The first meeting of National Committee on Trade Facilitation (NCTF) was held in which city?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Chennai
d) Bhopal

8. 24 countries and the European Union have unanimously agreed to create the world's largest Marine Protected Area (MPA) in the ocean next to
a) Pacific
b) Antarctica
c) Atlantic
d) Indian

9. The European Union (EU) and ______ have signed Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), a landmark trade deal?
a) USA
b) India
c) Russia
d) Canada 

10. Name the state that unveiled a scheme to provide legal assistance to the deprived sections of the society at the grassroots level in all gram panchayats across the state?
a) Odisha
b) Bihar
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

Answers:

1:b, 2:c, 3:b, 4:d, 5:c, 6:a, 7:b, 8:b, 9:d, 10:a.

Share this