Thursday, 3 November 2016

Computer Quiz for IBPS PO 2016

Computer Questions for IBPS PO 2016

1. Which of the following is not a binary number?
a) 1001011
b) 1010101
c) 1231111
d) 1000000
e) None of these

2. VoIP stands for
a) Vote over IP
b) Voice over IP
c) Voice on IP
d) Vendor over IP
e) None of these

3. Applications are often referred to as
a) data file
b) executable files
c) system software
d) the operating system
e) none of these

4. Collecting personal information and effectively posing as another individual is known as
a) spooling
b) spoofing
c) hacking
d) identify theft
e) none of these

5. Windows Explorer is the name of
a) a network
b) a web browser
c) a file manager
d) a drive
e) None of these

6. What is another name for a computer’s main volatile memory?
a) RAM
b) PROM
c) ROM
d) HD
e) None of these

7. When you turn on the computer, the boot routine will perform
a) RAM test
b) disk drive test
c) memory test
d) Power-on self-test
e) None of these

8. The operating system called UNIX is typically used for
a) Desktop computers
b) Laptop computers
c) Super computers
d) Web servers
e) None of these

9. How many layers are in Open Systems Interconnection (OSI) Model?
a) Seven
b) Six
c) Four
d) Five
e) Eight

10. Electronic funds transfer is the exchange of money ________.
a) From one place to another
b) From one account to another
c) From one bank to another
d) All the above
e) None of these

Answers
1:c; 2:b; 3:b; 4:b; 5:c; 6:a; 7:d; 8:d; 9:a; 10:b

Share this