Tuesday, 1 November 2016

Computer Questions for IBPS PO 2016

Computer Questions for IBPS PO 2016
1. Verification of a Login name and password is known as________.
a) Configuration 
b) Accessibility
c) Authentication 
c) Logging in
e) None of these

2. What is the term for unsolicited e-mail?
a) Spam
b) Use net
c) Backbone
d) Flaming
e) None of these

3. Memory which forgets everything when you switch off the power is known as_____.
a) Corrupted 
b) Volatile
c) Non-Volatile 
d) Non-Corrupted
e) None of these

4. The errors that can be found out by a compiler are
a) Logical errors
b) Internal errors
c) Semantic errors
d) syntax errors
e) none of these

5. What is GIS stands for?
a) Geological Information System
b) Genetics Information Systems
c) Geographic Information Systems
d) Gene Information systems
e None of these

6. Holding the mouse button down while moving an object or text is known as
a) moving
b) dragging
c) dropping
d) highlighting
e) none of these

7. Fax machines are used to send documents through a
a) Telephone line 
b) Modems
c) Co-axial wire 
d) All of these
e) None of these

8. Which of the following runs on a user's local computer and is used to request and display Web pages?
a) FTP
b) Web browser
c) Web server
d) HTML
e) None of these

9. USB in data cables stands for
a) Unicode smart Bus 
b) Universal structural Bus
c) Unicode Serial Bus 
c) Universal serial Bus
d) None of these

10. Choices are referred to as
a) options
b) exit
c) boot
d) folder
e) none of these

Answers:
1:c, 2:a, 3:b, 4:d, 5:c, 6:b, 7:a, 8:b, 9:d, 10:a.


Share this