Monday, 21 November 2016

Computer Awareness Questions for Bank exams

Computer Questions for IBPS PO 2016

1. The simultaneous execution of two or more instructions is called
a) Sequential access
b) Reduced instruction set computing
c) Multiprocessing
d) Disk mirroring
e) None of these

2. Which of the following is the smallest storage?
a) Megabyte
b) Gigabyte
c) Kilobyte
d) Terabyte
e) None of these

3. A computer's clock speed is measured in ______.
a) Gigabytes
b) Bits
c) Bytes
d) Megahertz
e) None of these

4. Which type of file is created by word processing programs ?
a) Worksheet file
b) Storage file
c) Database file
d) Document file
e) Graphical file

5. Personal computers can be connected together to form a __________.
a) Server
b) Network
c) Super Computer
d) Enterprise
e) None of these

6. Two basic types of OS are
a) batch and interactive
b) sequential and real-time
c) batch and time-sharing
d) sequential and direct
e) batch and sequential

7. To prepare a presentation/slide show which application is commonly used?
a) photoshop
b) PowerPoint
c) outlook Express
d) Internet Explorer
e) All of these

8. RATS stands for
a) Regression Analysis Time Sharing
b) Regression Analysis of Time Series
c) Read Analysis Time Sharing
d) Read Analysis Time Series
e) None of these

9. Taskbar does not have
a) Start button
b) System tray
c) Quick launch bar
d) Open program
e) None of these

10. To detect, locate and remove errors in a program and/or malfunctions in equipment is to
a) Compile
b) Debug
c) Interpret
d) DSS
e) None of these

Answers:
1:c; 2:c; 3:d; 4:d; 5:b; 6:a; 7:b; 8:b; 9:e; 10:b

Share this