Tuesday, 8 November 2016

Computer Awareness for IBPS PO 2016 (Quiz)

Computer Awareness for IBPS PO 2016

1. You can use the ______bar to type a URL and display a webpage or type a keyword to display a list of related webpages.
a) Menu 
b) Title
c) Search  
d) Address
e) Web

2. You must install a (n) ____________ on a network if you want to share a broadband Internet connection.
a) router 
b) modem
c) node 
d) cable
e) None of these

3. The first computers were programmed using which of the following language?
a) Assembly language 
b) Machine language 
c) Source code 
d) Object code 
e) None of these

4. What is the base of hexadecimal number system?
a) 2 
b) 8
c) 10
d) 16 
e) None of these

5. Which field type can store photos in MS Access? 
a) Ole 
b) Hyperlink 
c) Both of these can be used 
d) Access tables can’t store photos 
e) None of these

6. Micro-programming introduced by_______.
a) John Mauchley 
b) Maurice Wilkies
c) William Shockley 
d) Blaise pascal
e) None of these

7. Computer programs are written in a high-level programming language, however the human readable version of a program is called
a) cache
b) instruction set
c) source code
d) word size
e) None of these

8. Disk access times are measured in ______.
a) minute 
b) Milliseconds
c) Hours 
d) seconds
e) None of these

9. What is object of UPS?
a) Using for storage
b) To increase the speed of a computer
c) Provides backup power
d) All of these
e) None of these

10. The information stored in the catalog is called ________.
a) Meta-data 
b) Mini-world
c) Record 
d) All of these
e) None of these

Answers:
1:d, 2:a, 3:b, 4:d, 5:a, 6:b, 7:c, 8:b, 9:c, 10:a.


Share this