Tuesday, 11 October 2016

Current Affairs Questions for Bank & Other Exams (11th Oct)

current affairs questions for ibps po and clerk 2016
1. Who won the 2016 Nobel Memorial Prize in Economic Sciences?
a) Angus Deaton and  Oliver Hart
b) Oliver Hart and Bengt Holmstrom
c) Angus Deaton and Bengt Holmstrom
d) Bernard L. Feringa and Oliver Hart

2. Which of the following state has launched 'Lalima Abhiyan' with an aim to make state free from anaemia?
a) Punjab
b) Haryana
c) Telangana
d) Madhya Pradesh

3.  What was the theme for World Mental Health Day that was observed on 10 October 2016?
a) Psychological first aid   
b) Dignity in mental health
c) Living with schizophrenia
d) Mental health and older adults   

4. Doordarshan has signed MoU with which institute for transmission of Gyan Darshan channels? 
a) IIT Delhi 
b) Amity University 
c) IIT Bombay 
d) IGNOU 

5. Which State Education Department has introduced New Information Communication Technology (ICT) textbooks for primary classes from 1st to 4th?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Kerala
d) Goa

6. Which South Indian word has included in the latest edition of Oxford English Dictionary?
a) Oh no
b) Aiyoh
c) Ooh
d) Ahooh

7. Who is going to partner with India to implement its Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All (UJALA) initiative globally for energy savings?
a) World Bank 
b) International Energy Agency 
c) Google
d) World Energy Organization

8. Who won the 2016 China Open Men's Singles title?
a) Roger Federer 
b) Grigor Dimitrov
c) Novak Djokovic
d) Andy Murray

9. Who won the 2016 China Open Women's Singles title?
a) Johanna Konta
b) Agnieszka Radwanska
c) Serene Williams
d) Svetlana Kuznetsova

10. Who has won 2016 Formula One Japanese Grand Prix? 
a) Lewis Hamilton
b) Nico Rosberg 
c) Max Verstappen 
d) Sebastian Vettel 

Answers:

1:b, 2:d, 3:a, 4:d, 5:c, 6:b, 7:b, 8:d, 9:b, 10:b.

Share this