Friday, 28 October 2016

Current Affairs Questions for IBPS PO, 28 October 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams:

Current Affairs Questions for IBPS PO
1. Which State is going to observe 2017 as the “Garib Kalyan Varsh”?
a) Uttarakhand
b) Punjab
c) Haryana
d) Uttar Pradesh

2. Who has been elected as GSMA's (Global System Mobile Association) Chairman for a two-year period from January 2017?
a) Anil Ambani
b) Sunil Mittal
c) Jon Fredrik Baksaas
d) Jason McCracken 

3. Who has been appointed as the chief of Enforcement Directorate(ED)?
a) Karnal Singh 
b) Shashi Shekhar 
c) Ajay Singh
d) Vivek Mehta

4.  Recently, India signed revised Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA) for the avoidance of double taxation and the prevention of fiscal evasion with which country?
a) Sri Lanka
b) North America
c) South Korea
d) Bahrain

5. Which state has highest life-expectancy in India for all ages, as per recently data released by the Registrar General of India (RGI)? 
a) Kerala 
b) Jammu and Kashmir
c) Telagana 
d) Maharashtra 

6. The Union Agricultural Government recently constituted a High-Level Committee to monitor bird flu situation. Who will head this High-Level Committee?
a) M Nagaraj
b) H Papamma 
c) L Narasimha Reddy
d) Munialappa

7.  Who of the following was the chairman of the committee on One Rank One Pension (OROP) that in October 2016 submitted its report to Defence Minister Manohar Parrikar?
a) Shashi Shekhar 
b) H Papamma 
c) L Narasimha Reddy
d) Munialappa

8. Recently, India signed three agreements in the areas of double taxation avoidance (DTA), sports and food security with which country?
a) Sri Lanka
b) Japan
c) New Zealand
d) Mynmar

9. Who has been appointed as the next High Commissioner of India to Australia?
a) Karnal Singh 
b) Vinod Rai
c) Ajay M. Gondane
d) O P Singh

10. Name the country that topped the list of 2016 Global Gender Gap Report that was released by World Economic Forum (WEF)?
a) Rwanda 
b) Norway    
c) Finland 
d) Iceland    

Answers:

1:c, 2:b, 3:a, 4:c, 5:b, 6:d, 7:c, 8:c, 9:c, 10:d.

Share this