Friday, 7 October 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (7th Oct)

current affairs quiz for ibps po and clerk 2016
1. Name the ISRO's latest communication satellite  that was successfully launched by a heavy duty rocket of Arianespace from the spaceport of Kourou in French Guiana?
a) GSAT-18
b) GSAT-12
c) INSAT-12
d) MSAT-16

2. India's first Medical Devices Manufacturing Park (Medipark) will be set up in which district of Tamil Nadu?
a) Cuddalore
b) Kanchipuram 
c) Salem
d) Vellore

3. Name the Portugal’s former Prime Minister who has selected as the next Secretary General of the United Nations?
a) Antonio Costa
b) Jose Socrates
c) Irina Bokova
d) Antonio Guterres

4. A new frog species named Cape York graceful tree frog, scientifically known as Litoria Bella, was discovered recently in ______.
a) India
b) Syria
c) Australia
d) Iran

5. Who has been nominated to Rajaya Sabha on a seat vacated by cricketer turned politician Navjot Singh Sidhu?
a) Roopa Ganguly
b) Kiran Bedi
c) Alka Yagnik
d) Yasir Ahmed

6. Who has become brand ambassador of Kerala’s ‘Haritha Keralam’ project? 
a) Jency Anthony 
b) K J Yesudas 
c) R Rahman 
d) Vijay Prakash 

7. The book “Modi’s Midas Touch in Foreign Policy” has been authored by whom? 
a) Richard Eaton 
b) Tarun Vijay 
c) Surendra Kumar 
d) Mahendra Jogi 

8. WHo has been appointed as Chairman and CEO of Jammu and Kashmir Bank?
a) Yaashir khan
b) Parvez Ahmed
c) Tarun Vijay 
d) Deep Mehta 

9. Name the department that was set up by Union Finance Ministry to streamline government borrowings and better cash management with the overall objective of deepening bond markets.
a) Debt Management Cell 
b) Department of Debt Management 
c) Cell for management of debt 
d) None of the above

10. Name the Professional Indian mountaineer who scaled the world's sixth highest mountain Cho Oyu?
a) Krushnaa Patil
b) Arunima Sinha 
c) Santosh Yadav 
d) Arjun Vajpai

Answers:

1:a; 2:b; 3:d; 4:c; 5:a, 6:b, 7:c; 8:b; 9:a; 10:d.

Share this