Monday, 24 October 2016

Current Affairs Questions for All Competitive Exams 24 October 2016

Current Affairs Questions for All Competitive Exams:

Current-Affairs-Quiz
1. Which country has won the 2016 Kabaddi World Cup? 
a) Pakistan
b) Sri Lanka 
c) India
d) Iran 

2. Which airport has become the second green airport in the country after Kochi?
a) IGI Delhi
b) Vadodara Airport
c) Goa Airport
d) Lucknow Airport

3. Name the state who’s High Court ordered dissolution of the State Other Backward Classes (OBC) Commission?
a) Rajasthan
b) Haryana
c) Uttarakhad
d) Maharashtra 

4. Name the Indian IT company that agreed to acquire U.S. based engineering and design services firm Butler America Aerospace, LLC (Butler Aerospace)?
a) Wipro Limited
b) HCL Technologies
c) Tata Consultancy Services
d) Tech Mahindra

5. The book “Andhere se ujale ki aur” has been authored by which union minister of India? 
a) Suresh Prabhu 
b) Ravi Shankar Prasad 
c) Uma Bharati 
d) Arun Jaitley 

6. Name the country that formally announced its separation from the United States recently?
a) Philippines
b) Vietnam 
c) Pakistan
d) Nepal

7. India’s first railway university will be set up in which city? 
a) Lucknow 
b) Vadodara 
c) Varanasi 
d) Kochi 

8. Smooth-coated otter was sighted for the first time in the mangrove forest near the Krishna wildlife sanctuary (KWS).The Krishna Wildlife Sanctuary (KWS) is located in which state? 
a) Tamil Nadu 
b) Andhra Pradesh 
c) Kerala 
d) Maharashtra 

9. Which country has won the 2016 FIFA U-17 Women’s World cup? 
a) US
b) argentina 
c) Spain 
d) North Korea 

10. Who has chaired the first meeting of the Reconstituted Central Advisory Board on Culture (CABC)?
a) Mahesh Sharma
b) Ravi Shankar Prasad 
c) Uma Bharati 
d) Arun Jaitley 

Answers:

1:c, 2:b, 3:a, 4:b, 5:d, 6:a, 7:b, 8:b, 9:d, 10:a.

Share this