Sunday, 9 October 2016

Current Affairs Questions-Answers for Bank Exams (9th Oct)

current affairs quiz for ibps po and clerk 2016
1. Election Commission of India (ECI) has collaborated with which social networking giant to register young voters in 5 states, which are going to polls in 2017?
a) Instagram
b) Google +
c) Twitter
d) Facebook

2. A new termite species Glyptotermes Chiraharitae was discovered in which wildlife sanctuary of India?
a) Bandhavgarh National Park, Madhya Pradesh
b) Malabar Wildlife Sanctuary, Kerala 
c) Sariska National Park, Rajasthan
d) Nagarhole National Park, Karnataka

3. The Commonwealth Finance Ministers Meeting 2016 has been held in which of the following cities?
a) Geneva 
b) New Delhi 
c) London 
d) Washington 

4. The Indian Air Force Day was recently observed on 8 October 2016 across India. It was first observed in which of the following years?
a) 1931
b) 1932
c) 1940
d) 1951

5. How much amount has been approved under HRIDAY scheme for improving infrastructure facilities around core heritage sites in five cities?
a) Rs.114 crore 
b) Rs.118 crore 
c) Rs.122 crore 
d) Rs.125 crore 

6. Which committee has been constituted to assess ground situation at Cauvery basin? 
a) AB Sharma committee 
b) KK Paul committee 
c) GS Jha committee 
d) Raghuveer Bose committee 

7. The 2016 BRICS Science & Technology Senior Official Meeting was held in which city? 
a) Jaipur
b) Mumbai
c) New Delhi 
d) Hyderabad

8. Which union ministry has set up a Public Debt Management Cell (PDMC) in New Delhi? 
a) Ministry of Law and Justice 
b) Ministry of Labour and Employment 
c) Ministry of Home Affairs 
d) Ministry of Finance 

9. International Monetary Fund(IMF) in its 2016 October World Economic Outlook (WEO) projected the global growth in 2016 at 
a) 2.2 percent
b) 2.9 percent
c) 3.1 percent 
d) 3.4 percent 

10. Who is the author of the book titled The Ministry of Utmost Happiness?
a) Ruskin Bond
b) Vikram Seth
c) Jhumpa Lahiri
d) Arundhati Roy

Answers:

1:d, 2:b, 3:d, 4:b, 5:a, 6:c, 7:a, 8:d, 9:c,10:d.


Share this