Monday, 31 October 2016

Current Affairs Questions 31 October 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. Who won 2016 Men's Hockey Asian Champions Trophy in Malaysia ?
a) Malaysia
b) Pakistan
c) South Korea
d) India

2. Name the state that became second Open Defecation Free State in the country after Sikkim?
a) Tripura
b) Uttaranchal
c) Himachal Pradesh
d) Haryana 

3. What is India's rank in 2016 Global Youth Development Index compiled by the Commonwealth Secretariat on the countries' prospects for young people in employment, education, health, civic and political spheres?
a) 97th
b) 106th
c) 130th
d) 133th

4. India and which country have agreed to double the range of the BrahMos supersonic cruise missile from 290 km to over 600 km?
a) USA
b) Japan
c) Russia
d) Germany

5. India's first 'Design Yatra' has been conducted in which city between October 29-31, 2016?
a) Nagpur, Maharashtra
b) Allahabad, Uttar Pradesh
c) Kozhikode, Kerala
d) Jaipur, Rajasthan

6. Nuakhai festival is celebrated in which of the following states of India?
a) Assam
b) Haryana
c) Punjab
d) Odisha

7. Government has recognized Boxing Federation of India (BFI) as the National Sports Federation (NSF) for Boxing. Who is the present Union Minister of Youth Affairs and Sports?
a) Dharmendra Pradhan
b) Sarbananda Sonowal
c) Jitendra Singh
d) Vijay Goel

8. The book “The Bangle Seller” has been authored by whom? 
a) Ajay Kumar
b) Maya Kalyanpur 
c) M K Mani 
d) Brijesh Gulati 

9. Name the world's oldest royal, who has passed away recently in Japan?
a) Hayao Miyazaki
b) Prince Mikasa
c) Yoko Ono
d) Tokugawa Ieyasu

10. RBI has allowed Startups to raise up to ____ million of External Commercial Borrowings in a financial year for a period of 3 years.
a) $3 million
b) $4 million
c) $5 million
d) $6 million

Answers:
1:d, 2:c, 3:d, 4:c, 5:c, 6:d, 7:d, 8:b, 9:b, 10:a.

Share this