Wednesday, 19 October 2016

Current Affairs Questions (19th October)

Current Affairs Questions for All Competitive Exams:

Current Affairs Questions for Competitive Exams
1. Which luxurious train has received the 2016 ‘Seven Star Luxury Hospitality and Lifestyle Awards‘ at Marbella in Spain?
a) Maharaja Express
b) Royal Scotsman
c) Venice Simplon Orient Express
d) Golden Eagle Trans-Siberian Express

2. Prime Minster Narendra Modi has recently inaugurated three hydropower projects of 1,752 MW capacity in which state of India?
a) Uttarakhand
b) Himachal Pradesh
c) Jammu and Kashmir
d) Assam

3. Who has been appointed as the India’s Ambassador to the UN Conference on Disarmament, Geneva?
a) Navdeep Singh Suri
b) Neeraj Goyat
c) O P Singh
d) Amandeep Singh Gill

4. The 2017 Indian Science Congress (ISC) will be held in which of the following states? 
a) Uttarakhand 
b) Karnataka 
c) Kerala 
d) Andhra Pradesh 

5. Who has been appointed as a member of the International Olympic Committee’s (IOC) Athletes’ Commission?
a) Jeetu Rai
b) Saina Nehwal
c) PV Sindhu
d) Sania Mirza

6. Anupriya Patel, Minister of State for Health and Family Welfare has inaugurated National Summit on Fortification of Food in which city?
a) Pune
b) New Delhi
c) Lucknow
d) Jaipur

7. World Bank President Jim Yong Kim has announced One billion US Dollar aid to _____ over the next three years to fight child malnutrition.
a) India 
b) Pakistan
c) Bangladesh
d) Nepal 

8. ‘Farm Tourism’ scheme has been started by which state government of India? 
a) Goa
b) Punjab 
c) Uttar Pradesh 
d) Haryana 

9. Researchers from the University of Adelaide have developed a world’s first optical sensor that can detect ______ in diluted human blood.
a) vitamin A
b) vitamin B12
c) vitamin k
d) vitamin A

10. Which country is the safest place in the world as per World Economic Forum 2016 report? 
a) Finland
b) UAE
c) Qatar
d) Norway

Answers:
1:a, 2:b, 3:d, 4:d, 5:b, 6:b, 7:c, 8:d, 9:b, 10:a.

Share this