Saturday, 15 October 2016

Current Affairs Questions for Bank Exams (15th Oct)

Current Affairs Questions for bank exams
1. Who has been appointed as the Brand ambassador of Bank of Baroda (BOB) recently?
a) P V Sindhu 
b) Sakshi Malik
c) Deepa Karmakar
d) Jitu Rai

2. India has signed a bilateral agreement for cooperation in the development of a network of integrated infrastructure irradiation centres with which country?
a) Hungary
b) Russia
c) Egypt
d) Qatar

3. India has decided to eliminate use of HFC-23, a greenhouse gas (GHG) that harms the ozone layer by ______.
a) 2020
b) 2022
c) 2030
d) 2032

4. Minister of Women and Child Development Maneka Gandhi has inaugurated the Women of India Festival 2016 in which city?
a) Mumbai 
b) Panji
c) Lucknow
d) New Delhi

5. What was the theme of World Standards Day that was observed on 14 October 2016?
a) Our Standards Your Standards
b) The Right to Standards
c) Standards Build Trust
d) Stronger Together

6. The 2016 SAARC Sufi festival will be held in which of the following countries? 
a) India 
b) Maldives 
c) Afghanistan 
d) Pakistan 

7. Bhumibol Adulyadej, who passed away recently, was the king of which country? 
a) Malaysia 
b) Thailand 
c) Indonesia
d) Maldives 

8. Which of the following was used by the researchers at the Indian Institute of Science Education and Research to produce cathodes for solar cell?
a) Human nails
b) Human waste
c) Human brain
d) Human hairs

9. The book “The Legend Of Lakshmi Prasad” has been authored by which Bollywood icon? 
a) nawazuddin siddiqui
b) Deepika Padukone 
c) Twinkle Khanna 
d) Akshay Kumar 

10. Indian Railways has recently signed pact with which country for high-speed trains?
a) South Korea 
b) Italy 
c) Japan 
d) Germany 

Answers:
1:a, 2:b, 3:c, 4:d, 5:c, 6:a, 7:b, 8:d, 9:c, 10:d.


Share this