Thursday, 13 October 2016

Current Affairs for Bank Exams (13th Oct Quiz)

Current Affairs Questions for bank, ssc exams
1. What is the India’s rank in the 2016 International Food Policy Research Institute’s (IFPRI) Global Hunger Index (GHI) out of 118 countries? 
a) 92
b) 95
c) 97
d) 99

2. The government of India will be observing the First World Tsunami Awareness Day on which date?
a) November 5
b) November 15
c) December 5
d) December 15

3. Who has been appointed as the Morocco’s prime minister for another term?
a) Mayur Khan 
b) Abbas El Fassi
c) Abdelilah Bekirane 
d) Mustapha Ramid 


4. How much amount has been donated by India to the Nelson Mandela Foundation to help it in its welfare work for the people of South Africa?
a) Rs. 8.4 million 
b) Rs. 9.3 million 
c) Rs. 9.9 million 
c) Rs. 10.9 million 

5. Who has honoured with the Outstanding Contribution to British Theatre prize at the UK Theatre Awards?
a) Sir Ian McKellen
b) Andrzej Wajda
c) Sir Mack Bill
d) Tom Moody

6. Which state has launched ‘Duck Boats’ to boost tourist footfall? 
a) West Bengal 
b) Maharashtra 
c) Goa 
d) Tamil Nadu 

7. Where is the Arena by TransStadia, India's first convertible stadium? 
a) Ahmedabad
b) Jaipur
c) New Delhi
d) Nagpur

8. The International Dussehra festival has started in which state of India? 
a) Uttarakhand 
b) Rajasthan 
c) Kerala 
d) Himachal Pradesh 

9. The 2016 International Gita festival will be held in which state of India? 
a) Uttarakhand 
b) Haryana 
c) Uttar Pradesh 
d) Kerala

10. The book “Half Lion: How P V Narasimha Rao Transformed India” has been authored by whom? 
a) R B Gaur 
b) Ashok Chawla
c) Sajid Khan 
d) Vinay Sitapati 

Answers:

1:c, 2:a, 3:c, 4:b, 5:a, 6:c, 7:a, 8:d, 9:b, 10:d.

Share this