Sunday, 30 October 2016

Current Affairs 30 October 2016 (Quiz)

Current Affairs Questions for Bank & SSC Exams:

Current Affairs for IBPS PO
1. Name the Indian National Award winning documentary that won the first prize in the Documentary Film category at the sixth CAM International Film Festival in Cairo, Egypt?
a) Daughters of Mother India
b) The Story of India
c) The World Before Her
d) Born into Brothels

2. The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Narendra Modi approved the agreement on Trade, Commerce and Transit with which country?
a) Sri Lanka
b) Bhutan
c) New Zealand
d) Mynmar

3. Which State Govt. has announced a three-tier air treatment system to deal with rising air pollution in the city ahead of Diwali?
a) Uttarakhad
b) Uttar Pradesh
c) Delhi
d) Punjab

4. Microsoft has launched its first full-scale Cybersecurity Engagement Center (CSEC) in which city of India?
a) Delhi 
b) Gurgaon
c) Chennai
d) Pune

5. Antartica’s which sea has been declared as world’s largest marine protected area? 
a) Caspian Sea 
b) Black Sea
c) Dead Sea 
d) Ross Sea 

6. India has won its first-ever medal in an international roller skating racing event at the ongoing Asian Championships in _______.
a) Lishui,China
b) Bangkok, Thailand
c) Delhi, India
d) Dhaka, Bangladesh

7. Army Chief General Dalbir Singh felicitated the Indian Army team which has achieved the Gold standards in an event. Name the event?
a) Hawgsmoke 
b) Fincastle competition
c) Cambrian Patrol 
d) Worthington Trophy

8. The book “Family Life” has been authored by which author? 
a) Shantanu Guha 
b) Akhil Sharma 
c) Amrish Tripathi
d) Mrinal Jain 

9. Name the first woman to conquered Mount Everest who died recently?
a) Junko Tabei
b) Bachendri Pal
c) Fanny Bullock Workman
d) None of the above

10. Name the Goa’s First Woman Chief Minister who passed away recently?
a) Priya Deshmukh
b) Shushila Mahadev 
c) Shashikala Kakodkar
d) None of these

Answers:
1:a, 2:b, 3:c, 4:a, 5:d, 6:a, 7:c, 8:b, 9:a, 10:c.


Current Affairs Quiz 29th October 2016

Share this