Thursday, 27 October 2016

Current Affairs 27 October 2016 Questions for Bank Exams

Current Affairs Questions for Bank Exams:

Current Affairs Questions for Bank Exams
1. What is India's rank in the World Bank’s ease of doing the business index for 2017?
a) 87th
b) 97th
c) 106th
d) 130th

2. Name the country that topped the list of global country rankings of business efficiency in World Bank's Doing Business Index for 2017?
a) Iceland
b) Singapore
c) New Zealand
d) Hong Kong

3. “Mitra Shakti 2016” the joint military exercise has been started between India and which country? 
a) Japan
b) US 
c) Sri Lanka 
d) Bangladesh

4. Who won the 2016 Man Booker Prize for his racial satire, ‘The Sellout’?
a) David Szalay (Canada) 
b) Graeme Macrae Burnet (UK) 
c) Paul Beatty (US) 
d) Madeleine Thien (Canada) 

5. What is India's rank on the World Economic Forum’s (WEF) Global Gender Gap Report 2016?
a) 87th
b) 97th
c) 106th
d) 130th

6. The Minister for Statistics and Programme Implementation, D.V. Sadananda Gowda has launched the first workshop on use of International Household Survey Network (IHSN) in which city?
a) New Delhi
b) Chennai
c) Bhopal
d) varanasi

7. Name the state whose High court ordered a complete ban on the sale of whitener in the state?
a) Goa 
b) Kerala
c) Uttarakhand
d) Madhya Pradesh

8. Who was appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of International Hockey Federation (FIH)?
a) Jason McCracken
b) Kelly Fairweather
c) Renato Sanches
d) Tom Hayden

9. Who was appointed as the chairperson of Jammu and Kashmir Human Rights Commission?
a) Bilal Nazki
b) Jang Bahadur Singh Jamwal
c) Sheikh Fayaz Ahmad
d) Sunil Kumar Sharma

10.  Legendary footballer Carlos Alberto passed away recently. He belonged to which country?
a) Argentina
b) Brazil
c) Italy
d) Portugal

Answers:

1:d, 2:c, 3:c, 4:c, 5:a, 6:a, 7:c, 8:a, 9:a, 10:b.

Share this