Wednesday, 26 October 2016

Current Affairs 26 October 2016 (Quiz)

Current Affairs Questions for All Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. Who won the 2016 European Golden Boy Award?
a) Gianluigi Donnarumma
b) Marcus Rashford
c) Renato Sanches
d) Kingsley Coman

2. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated first National Tribal Carnival in which city of India?
a) New Delhi
b) Varanasi
c) Lucknow
d) Jaipur

3.Prime Minister Narendra Modi has laucnhed Urja Ganga, the highly ambitious gas pipeline project in which city of India?
a) New Delhi
b) Varanasi
c) Lucknow
d) Jaipur

4. Name the Bengaluru-based water tanker driver who won the Mr Asia title 2016 at the 5th Phil-Asia bodybuilding championships in the Philippines?
a) Akhil jain
b) Koshy Varghese
c) Rajeev Khandelwal
d) G Balakrishna

5. What is the India’s rank in female literacy as per International Commission on Financing Global Education Opportunity? 
a) 31st
b) 38th
c) 45th
d) 48th

6. Which of the radio station in October 2016 started a new programme named #Sandesh2Soldiers?
a) Radio City 
b) Radio Mirchi 
c) All India Radio  
d) Big FM  

7. Name the country that launched a micro-satellite, Banxing-2 to take photographs of Tiangong-2 and the Shenzhou 11 spacecraft?
a) Japan
b) US
c) North Korea
d) China 

8. Which company launched its first cybersecurity engagement center in India?
a) Facebook
b) Google
c) Microsoft
d) Twitter

9. Who has been appointed as Head of SoftBank Vision Fund?
a) Amit Chadra
b) Rajeev Misra
c) Maish Dev
d) Venu Srinivasan 

10. Name the anti-Vietnam War activist who authored Port Huron statement and died recently?
a) Abbie Hoffman
b) Jerry Rubin
c) Eldridge Cleaver
d) Tom Hayden

Answers:

1:c, 2:a, 3:b, 4:d, 5:b, 6:c, 7:d, 8:c, 9:b, 10:d.

Share this