Tuesday, 25 October 2016

Current Affairs 25 October 2016 (Quiz)

Current Affairs Questions for All Competitive Exams:

Current-Affairs-Quiz
1. Name the Mercedes driver who has won the 2016 United States Grand Prix?
a) Nico Rosberg 
b) Lewis Hamilton
c) Daniel Ricciardo
d) Sebastian Vettel 

2. Which country recently passed a law banning the sale, import and production of alcohol?
a) Oman
b) Saudi Arabia
c) Iraq
d) Iran

3. Which of the following book has been shortlisted for the Hindu Prize 2016?
a) The Adivasi Will Not Dance by Hansda Sowendra Shekhar
b) Andhere se ujale ki aur by Arun Jaitley 
c) Jinnah Often Came To Our House by Kiran Doshi
d) Kalkutta by Kunal Basu  

4. Which telecommunications company recently agreed to buy Time Warner Inc for 85.4 billion US dollars?
a) Hathway
b) DISH Network
c) Viacom
d) AT&T Inc

5. The United Nations Day is being observed globally on which date?
a) 22 October
b) 23 October
c) 24 October
d) 25 October

6. What was the theme of the 2016 World Osteoporosis Day that was observed on 20 october?
a) Love Your Bones: Protect Your Future
b) Serve up Bone Strength
c) Real Men Build Their Strength From Within
d) Stop at One: Make your First Break your Last

7. India in October 2016 re-launched the scientific and technological cooperation with which country?
a) Japan
b) Sri Lanka
c) Italy
d) Japan

8. Which personality was selected for the Yash Bharti Awards 2016?
a) Manish Pandey 
b) Piyush Chawla
c) Irfan Khan
d) Nawazuddin Siddiqui

9. Which State organises the Yash Bharti Awards that are conferred for excellence in literature, fine arts, folk and classical music and sports?
a) Uttar Pradesh
b) Bihar
c) Punjab
d) Maharashtra

10. Mehar Mittal, who passed away recently, was the legendary actor of which language?
a) Tamil 
b) Telugu
c) Odia 
d) Punjabi

Answers:

1:b, 2:c, 3:a, 4:d, 5:c, 6:a, 7:c, 8:b, 9:a, 10:d.

Share this