Friday, 21 October 2016

Current Affairs 21st October 2016 (Quiz)

Current Affairs Questions for All Competitive Exams:

Current-Affairs-Quiz
1. which of the following state governments launched a skill development programme, Kaushalya SETU (Self-Employment and Talent Utilisation) for students?
a) Kerala
b) Maharashtra
c) Madhya Pradesh
d) Odisha

2. Name the Indian city that was declared as the first venue for hosting the 2017 FIFA U-17 world Cup?
a) Panaji
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Kochi

3. Recently, In which of the following Indian state Indo-Bangla bilateral meeting for rail project was held?
a) Arunachal Pradesh
b) Tripura
c) Meghalaya
d) Assam

4. Asian Champions Trophy men’s hockey tournament 2016 has begun in which city?
a) Kuantan, Malaysia
b) kuala lumpur, Malaysia
c) Tokyo, Japan
d) Kyoto, Japan

5. Who won the World Railway Shooting Championship Cup at Saint Mandrier, France?
a) Canadian Pacific Railway
b) Canadian National Railway
c) China Railway Corporation
d) Indian Railways

6. Name the British statistician who has been named the inaugural recipient of the International Prize in Statistics?
a) Leroy Hood
b) Bradley Efron
c) Sir David Cox
d) Persi Diaconis

7. Who has been appointed as the new President of Urology Society of India?
a) P.N. Dogra
b) Percy J Chibber
c) R Keshavamurthy
d) S P Yadav


8. India has signed an agreement with which country to lease second Akula-II class nuclear attack submarine (SSN)?
a) Hungary
b) Russia
c) UAE
d) Japan

9. Name the South African struggle icon who has passed away at Cape Town?
a) Steve Biko
b) Mewa Ramgobin
c) Jacob Zuma
d) Billy Nair

10. Sino India Cooperation 2016, a joint tactical exercise, between Indian and China was recently held in
a) Jorhat 
b) East Siang
c) Ladakh
d) Beijing

Answers:

1:b, 2:d, 3:b, 4:a, 5:d, 6:c, 7:d, 8:b, 9:b, 10:c.

Share this