Thursday, 20 October 2016

Current Affairs 20th October 2016 (Quiz)

Current Affairs Quiz for All Competitive Exams:

Current-Affairs-Quiz
1. Prime Minister Narendra Modi launched the National SC/ST hub and the Zero Defect, Zero Effect (ZED) scheme for Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs) in which city?
a) Bhopal
b) Ludhiana
c) Hisar
d) Indore

2. Three-days International Conference on voter education has been inaugurated by Chief Election Commissioner of India Dr. Nasim Zaidi in which city of India?
a) Bhopal
b) Pune
c) New Delhi
d) Noida

3. Which country agreed for close security coordination with India in border areas keeping in view the sensitivity of each other’s strategic interests?
a) Bhutan
b) Myanmar
c) Pakistan
d) Nepal 

4. The first National Tribal Carnival will be launch in which of the following cities? 
a) Agartala 
b) Bhopal 
c) New Delhi
d) Indore

5. Name the Indian grappler who was appointed as the DSP in Haryana Police?
a) Babita Kumari
b) Geeta Phogat
c) Sushil Kumar
d) Sakshi Malik

6. Which bank has become the first Indian lender to execute banking transaction via blockchain technology? 
a) State Bank of India 
b) HDFC bank 
c) ICICI bank 
d) Axis bank 

7. The International Union for Conservation of Nature is all set to declare which of the following animals a Critically Endangered species?
a) Monal   
b) Blackbuck
c) Nilgai
d) Kashmiri Red Stag

8. Which bollywood actress has been bestowed with the 2016 ET Panache Trendsetter Award? 
a) Alia Bhatt 
b) Sonam Kapoor
c) Aishwarya Rai
d) Priyanka Chopra 

9. Kigeli V Ndahindurwa who passed away recently was the last king of which of the following countries?
a) Congo
b) Morocco
c) Rwanda
d) Gabon

10. The _____ is the sixth Water Jet Fast Attack Craft (WJFAC) Car Nicobar Class vessel was commissioned and allotted to the Eastern Fleet of the Navy at Vishakhapatnam.
a) INS Tahiyu
b) INS Chakra
c) INS Aridhaman
d) INS Arihant

Answers:

1:b, 2:c, 3:b, 4:c, 5:b, 6:c, 7:d, 8:b, 9:c, 10:a.

Share this