Tuesday, 18 October 2016

Computer Quiz for IBPS PO and Clerk 2016

Computer Questions for IBPS PO and Clerk 2016

1. What is a shell:
a) It is a hardware component
b) It is a command Interpreter
c) It is a part in computer
d) None of The Above

2. ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
A. Nanoscience
B. Nanotechnology
C. Simulation
D. Artificial intelligence (AI)

3. The term bit is short for:
A. megabyte.
B. binary language.
C. binary digit.
D. binary number.

4. The CPU and memory are located on the:
A. expansion board.
B. motherboard.
C. storage device.
D. output device.

5. ____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly.
A. Servers
B. Supercomputers
C. Laptops
D. Mainframes

6. TCP stands for:
a) Tools Control Protocol
b) Transmission Control Protocol
c) Transfer Control Protocol
d) None of These

7. The term Artificial Intelligence was coined in 1955 by_____:
a) James Gosling
b) John Mc Carthy
c) Charles Babbage
d) None of These

8. In OSI Model, OSI stands for:
a) Open Systems Interconnection
b) Operational System Interconnection
c) Occur System Interconnection
d) None of These

9. FIFO scheduling is:
a) Preemptive Scheduling
b) Non Preemptive Scheduling
c) Deadline Scheduling
d) None of The Above

10. ASCII stands for:
a) Asian Standard Code for Information Interchange
b) American Standard Code for Information Interchange
c) Associate Standard Code for Information Interchange
d) None of The Above

Answers:
1:b; 2:d; 3:c; 4:b; 5:b; 6:b; 7:b; 8:a; 9:b; 10:b

Click Here for More Computer Questions

Share this