Friday, 7 October 2016

Computer Quiz for Bank Exams

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk

1. What is the slowest transmission medium?
A. Twisted pair wire
B. Coaxial cable
C. Fiber optic cable
D. All of above
E. None of these

2. __________are used to identify a user who returns to a Website.
A. Cookies
B. Plug-ins
C. Scripts
D. ASPs
E. None of these

3. When you purchase a product over a Mobile Phone, the transaction is called_____.
A. Web commerce
B. e- commerce
C. m-commerce
D. Mobile Purchase
E. None of these

4. Blaise Pascal has introduced_______________?
A. Adding machine
B. Abacus
C. Calculator
D. difference engine
E. None of these

5. Which of the following will you require to hear music on your computer?
A. Video Card
B. Sound Card
C. Mouse
D. Joy Stick
E. None of these

6. Primary key is a ______?
A. Common key
B. Unique key
C. Input key
D. Output key
E. None of these

7. Which of the following cables can transmit data at high speeds?
A. Flat cables
B. Coaxial cable
C. Optic fiber cable
D. Twisted pair cable
E. UTP cable

8. Fax machines are used to send documents through a?
A. Telephone line
B. Modems
C. Co-axial wire
D. All of these
E. None of these

9. What is the full form of SIM?
A. Station Identity Module
B. System Identity Module
C. Subscriber Identity Module
D. Subscriber Trunk Dialling
E. None of these

10. _______ technologies is used by banks for faster processing of large volumes of cheques.
A. OCR
B. OMR
C. MICR
D. Bar code
E. None of these

Answers:
1:A; 2:A; 3:C; 4:A; 5:B; 6:B; 7:C; 8:A; 9:C; 10:C

Click Here for More Computer Questions

Share this