Wednesday, 5 October 2016

Computer Quiz for Bank Exams

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk

1. What is full form of USB ?
a) Unidirectional Serial Bus
b) Universal Serial Bus
c) Unidirectional Standard Bus
d) Universal Standard Bus
e) None of these

2. DPI means ?
a) Dots processing Inch
b) Dots per Inch
c) Diagram per Inch
d) Diagram processing Inch
e) None of these

3. What is full form of MBR ?
a) Mini Boot Record
b) Master Break Record
c) Master Boot Race
d) Master Boot Record
e) None of these

4. Which among following is linux operating system ?
a) Fedora
b) Mint
c) Red Hat
d) All of above
e) None of these

5. Who is the founder of Apple Computers ?
a) Bill Gates
b) Steve Jobs
c) John McCarthy
d) Stephane Lyndse
e) None of these

6. Who invented Java language ?
a) James Gosling
b) Deniss Ritche
c) Grace Hopper
d) John Backus
e) None of these

7. Find odd one ?
a) Virus
b) Bug
c) Worm
d) Trojan
e) None of these

8. Which among following is odd one ?
a) Spyware
b) Malware
c) Virus
d) Hub
e) None of these

9. Which of following alphabet can not be part of a hexadecimal digit ?
a) A
b) L
c) F
d) E
e) None of these

10. Which is the extension of a batch file ?
a) .bat
b) .exe
c) .bth
d) .batch
e) None of these

Answers:
1:b; 2:b; 3:d; 4:d; 5:b; 6:a; 7:b; 8:d; 9:d; 10:a

Click Here for More Computer Questions

Share this