Tuesday, 4 October 2016

Computer Quiz for Bank Exams

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk

1. Computer uses the_________number system to store data and perform calculations.
a) Binary
b) octal
c) Decimal
d) Hexadecimal
e) None of these

2. An image on a computer screen is made up of a matrix called?
a) Byte
b) Pixels
c) Bit
d) Palette
e) None of these

3. What does dots per inch (DPI) measure?
a) number of bits it takes to represent each color
b) density of the pixels on a computer screen
c) the density of bits on a disk
d) density of graphic files stored on a hard disk
e) None of these

4. 'NORTON‘ is an ____
a) Software
b) Anti-Virus Program
c) Network
d) Program
e) None of these

5. A program that converts high level language to machine Language is _______
a) Linker
b) Assembler
c) Compiler
d) All of the above
e) None of these

6. Zip is a -----file.
a) Executable File
b) Compressed File
c) System File
d) Combo
e) None of these

7. Image can be sent over telephone lines by using ------
a) Larger bandwidth
b) Fax
c) Scanner
d) Cable
e) None of these

8. VIRUS stands for________
a) Very Important Record User Searched
b) Verify Interchanged Result Until Source
c) Vital Information Resource Under Seize
d) Very Important Resource Under Search
e) None of these

9. RAID stands for________
a) Reproduce Array of Intelligent Disks
b) Reproduce Array of Inexpensive Disks
c) Redundant Array of Inexpensive Drives
d) Redundant Array of Inexpensive Disks
e) None of these

10. Which of the following is true?
a) Byte is a single digit in a binary number
b) Bit represents a grouping of digital numbers
c) Eight-digit binary number is called a byte
d) Eight-digit binary number is called a bit
e) None of these


Answers:
1:a; 2:b; 3:b; 4:b; 5:c; 6:b; 7:b; 8:c; 9:d; 10:c

Click Here for More Computer Questions

Share this