Friday, 14 October 2016

Computer Questions for IBPS PO and Clerk 2016

Computer Questions for IBPS PO and Clerk 2016
1. Junk e-mail is also called _____.
a) Spam
b) Spoof
c) Cookie Crumbs
d) Sniffer Script
e) Spill

2. Ethernet, Token Ring, and token Bus are types of _______________.
(a) WAN
(b) Communication channels
(c) LAN
(d) Physical Medium
(e) None of these

3. The _________ Key and the ___________ key can be used in combination with other keys to perform Short Cuts and Special tasks.
(a) Control, Alt
(b) Function, toggle
(c) Delete, insert
(d) Caps lock, Num lock
(e) None of these

4. To move to the previous worksheet, we press
a) Alt + PgUp
b) Ctrl + PgUP
c) Ctrl + PgDn
d) Shift + Tab
e) None of these

5. Computer systems comprise
a) hardware, programs, information, people and networks
b) hardware, software, procedures, networks and people
c) hardware, programs, information, people and procedures
d) hardware, programs, processors, procedures, networks and people
e) hardware, programs, processors, procedures and people

6. What does DOS stands for:
a) Disk Originating System
b) Dynamic Operating System
c) Disk Operating System
d) Default Operating System
e) None of these

7. Which of the following is not the basic function of the computer:
a) Accept Input
b) Process Data
c) Copy Text
d) Stored Data
e) None of The Above

8. {.bas , .doc and .htm} are example of ________:
a) domains
b) protocols
c) database
d) extensions
e) None of The Above

9. The primary purpose of software is to turn data into ______:
a) websites
b) information
c) programs
d) objects
e) None of The Above

10. Computer Language used on the internet is:
a) BASIC
b) COBOL
c) Pascal
d) Java
e) None of The Above

Answers:
1:a; 2:c; 3:a; 4:c; 5:b; 6:c; 7:c; 8:d; 9:b; 10:d.
Click Here for More Computer Questions

Share this