Monday, 17 October 2016

Computer Awareness Quiz for IBPS PO and Clerk 2016

Computer Questions for IBPS PO and Clerk 2016

1. SMTP is responsible (for)
a) sending e-mail
b) accessing any e-mail
c) where e-mails are ready to be sent
d) where e-mails come
e) None of these

2. Properly arranged data is called
a) field
b) word
c) file
d) information
e) item

3. A device operating at network layer is called
a) bridge
b) router
c) gateway
d) hub
e) repeater

4. computer's clock speed is measured in ______:
a) Gigabytes
b) Bits
c) Bytes
d) Megahertz
e) None of these

5. What is included in an e-mail address ?
a) Domain Name followed by user's Name
b) User's Name followed by Domain Name
c) User's Name followed by postal Address
d) User's Name followed by street Address
e) None of these

6. By default, your documents print in ___________ mode.
a) Landscape
b) Portrait
c) Page setup
d) Print view
e) None of these

7. The process of writing out computer instructions is known as
a) Assembling
b) Executing
c) Coding
d) Compiling
e) None of these

8. RTF stands for:
a) Rich Text Format
b) Reliable Text Format
c) Resting Text Format
d) Rich Text File
e) None of These

9.The following key is used to run a presentation in power point:
a) F2
b) F3
c) F4
d) F5
e) None of The Above

10. What does DOS stands for:
a) Disk Originating System
b) Dynamic Operating System
c) Disk Operating System
d) Default Operating System
e) None of the Above

Answers:
1:a; 2:d; 3:b; 4:d; 5:b; 6:b; 7:c; 8:a; 9:d; 10:c

Click Here for More Computer Questions

Share this