Saturday, 1 October 2016

Computer Quiz for Bank Exams

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk

1. MICR is exclusively used in _____________
a) Libraries
b) Super markets
c) Stock markets
d) Banking Industry
e) None of these

2. Which of the following is an audio input device?
a) Microphone
b) Webcam
c) MIDI keyboard
d) Only 1 & 3
e) None of these

3. What kind of memory is static and non-volatile?
a) RAM
b) ROM
c) BIOS
d) CACHE
e) None of these

4. The ascending order of a data hierarchy is ________.
a) Bit-byte-record-field-file-database
b) Byte-bit-field-record-file-database
c) Bit-byte-field-record-file-database
d) Byte-bit-record-file-field-database
e) None of These

5. VPN stands for _________.
a) Virtual Personal Network
b) Very Private Network
c) Virtual Private Network
d) Vicious Personal Network
e) None of these

6. Which of the following groups contains graphical file extensions?
a) JPG, CPX, GCM
b) GIF, TCF, WMF
c) TCP, JPG, BMP
d) JPG, GIF, BMP
e) None of these

7. Loading Operating System onto RAM is called?
a) Printing
b) Saving
c) Booting
d) Staring
e) None of these

8. CPU capacity can be measured in
a) BPS
b) MIPS
c) MHz
d) MPI
e) KHz

9. Which of the following is not an example of hardware?
a) Scanner
b) Printer
c) Monitor
d) Mouse
e) Interpreter

10. MIME is an acronym for ________
a) Multiprogramming Internet Mail Extension
b) Multicasting Internet Mail Extension
c) Multiple Internet Mail Extension
d) Multipurpose Internet Mail Extension
e) None of these

Answers:
1:d; 2:d; 3:b; 4:c; 5:c; 6:d; 7:c; 8:c; 9:e; 10:d

Click Here for More Computer Questions

Share this