Thursday, 1 September 2016

SSC CGL 2016 GA Questions 1st September (3rd Shift)


1. Bully word related to which game?
Ans: Hockey

2. Why sun appears to be red during sunset and sunrise?
Ans: Scattering

3. Why japan is called the rising sun?

4.Dakshin Ganga?
Ans: Godavari 

5. First British to Jahangir darbar? 
Ans: Thomas Roe

6. Who founded the Arya Samaj?
Ans: Dayanand Saraswati

7.Heaviest metal?
Ans: Osmium

8. Who is the Rajiv khel ratan awardee in boxing?

9. Who is Sunita Williams?
Ans: American astronaut

10.National railway museum?
Ans: New Delhi

11. Narmada river dispute between which states?

Share this