Friday, 9 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 9th September 2016(2nd Shift)


1. President of constitutional committee?
Ans: Dr. Rajendra Prasad

2. Regional rural banks are governed by?
Ans: NABARD

3. Cabinet mission led by?
Ans: Pethick Lawrence

4. Carbon particles are separated by?

5. Janpeeth award given for?
Ans: Literary works

6. Irom Sharmila belongs to which state?
Ans: Manipur

7. Chief Economy Adviser of India?
Ans: Arvind Subramanyam

8. GandhiJi’s saying ‘Sarvodaya’ means?
Ans: Rise or welfare of all

9. Straight of Gibraltar connects?
Ans: Atlantic ocean to Mediterranean Sea

10. Market economy means?
Ans:  A market economy is an economic system in which economic decisions and the pricing of goods and services are guided solely by the aggregate interactions of a country's individual citizens and businesses. 

11. Raja harsh changed his capital from?
Ans: Thanesar to Kannauj

Share this