Friday, 9 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 9th September 2016(1st Shift)


1. Amar Sonar Bangla is written by?
Ans: Rabindra Nath Tagore

2. Topmost layer of atmosphere?
Ans: Exosphere

3. Bachpan Bachao movement was started by?
Ans: Kailash Satyarthi

4. UEFA Euro 2016 runner up?
Ans: France

5. Leptospirosis caused by which microorganisms?
Ans: Leptospira

6. First commercial Indian airlines?
Ans: Air India

7. Lachhu Maharaj who recently passed away was related to?
Ans: Tabla

8. Which is not commercial source  of energy?

9. If proton and electron have same wavelength, then what will be equal?

10. New name of Swaran Jayanti Rojgar Yojana?
Ans: Swarna Jayanti Sahari Rojgar Yojna

11. Neeraj Chopra related to which sports?
Ans: Javelin thrower

12. Who started civil services in India?
Ans: Lord Cornwallis

13. Minimum age for Vidhan sabha?
Ans: 25

14. Hepatitis effect which part of body?
Ans: Liver

15. Most abundant metal in earth crust?
Ans: Aluminium

16. WTO headquarter?
Ans: Geneva

Share this